150 kilométeres óránkénti sebességgel okozott halálos balesetet egy férfi Zalában: vádat emeltek ellene

Forrás: Shutterstock -
halál Zala baleset halálos baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy 150 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott a megengedett 60 helyett egy zalaszentgróti sofőr, és elsodort egy út szélén álló férfit, aki meghalt - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: a húszéves férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

A fiatalember tavaly szeptemberben Zalaszentgrót külterületén mintegy 150 kilométeres sebességgel hajtott személyautójával. Ott sem lassított, ahol csak a 60 kilométeres sebesség engedélyezett.

Egy enyhén balra ívelő kanyarban kissé áttért a szembejövők oldalára, ahol egy utánfutós személyautó közeledett. A saját sávjában, az út szélére húzódva egy teherautó állt, mellette pedig egy férfi beszélgetett a sofőrrel.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A vádlott mindezt látva fékezett, balra kormányozott, de a kocsija a teherautónak ütközött, elsodorta a mellette álló férfit, és a szemből érkező utánfutós gépkocsinak is nekiment.
Az elsodort férfi a helyszínen életét vesztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.