A Könyves Kálmán körúton szülte meg kisfiát egy anyuka

rendőrség szülés könyves kálmán körút kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Járőrautót intett le a veszélyeztetett terhes, már vajúdó feleségével kórházba tartó kétségbeesett férfi kedd este a Rákóczi híd budai hídfőjénél. Kéklámpás felvezetésével indultak tovább, de az újszülött nem várt. Néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés.

A rendőrök a már helyszínre tartó mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, miközben a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni.

Szerencsére autójával megállt egy asszony, akinek volt gyakorlata az otthonszülések levezetésében, így 21 óra 54 perckor a baba – lábbal előre – az ő segítségével jött világra, légzése azonban nem volt.

A Könyves Kálmán körúton szülte meg kisfiát egy anyuka Forrás: Shutterstock

Egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, átvették az ellátást, így végül felsírt az újszülött, akit édesanyjával együtt kórházba vittek - olvasható a rendőrség honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.