Mély, vérző sebbel találtak rá a 90 éves nénire a rendőrök: tehernek érezte magát

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
öngyilkos néni öngyilkosság család Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 90 éves néni tehernek érezte magát, ezért el akarta dobni az életét. A budapesti rendőrök előzték meg a tragédiát. 

"Túl nagy teher. Így gondolt magára egy kilencven éves néni. Úgy érezte öreg korára már csak terhet jelent családja számára, és egy elkeseredett pillanatban úgy döntött, eldobja magától az életét. Az idős asszonyra három rendőr talált rá mély, vérző sebbel a karján, de még életben volt. A fiatal egyenruhások még tudtak beszélni vele, és a nő ekkor egy valamit kért tőlük; hogy mentsék meg az életét. Ők pedig így tettek" - írta a BRFK a Facebook-oldalán.

Kiss Tamás r. őrmester és Keresztesi Péter r. őrmester október 21-én kaptak riasztást a józsefvárosi társasház negyedik emeletére. A kétségbeesett bejelentő hirtelen nem tudta megmondani, hogy melyik lakásban van szükség a segítségre, mert amikor rátalált idős rokonára, ő maga is rosszul lett a sokktól. A járőrpár Barátki Norbert r. törzsőrmester szolgálatirányító parancsnokkal együtt ért ki a házhoz, és a legfelső emeletre érve végig kopogtatták a lakásokat, mígnem az egyikből segélykérő hangokat hallottak.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Akadály nélkül bejutottunk a lakásba, ahol egy kétségbeesett nő elmondta nekünk, hogy a nagynénjének kell segítség. A nénit az egyik szobában találtuk meg, és ahogy meglátott bennünket, azt mondogatta, hogy ne hagyjuk elvérezni" – emlékeztek vissza az egyenruhások.

Kollégáink, hogy megállítsák a vérzést, egy törölközőt kerítettek a lakásban, az asszony karját felemelték és nyomókötést helyeztek rá. Ahogy teltek a percek, a rendőrök egymást váltva szorították a néni karját, aki pedig szabadon volt, az a házban az összes ajtót kinyitotta, hogy a mentők akadály nélkül jussanak a sérülthöz. Kollégáinknak végül sikerült megállítani a vérzést és megmenteni a nő életét, akit a mentők stabil állapotban vittek kórházba.

Büszkék vagyunk rendőreinkre, hogy helytállásukkal sikerült megmenteni egy ember életét - zárták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.