Horror a metróban: beszorult az idős férfi keze, majd magával rántotta a szerelvény

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
Brazília szerelvény metróajtó Rio de Janeiro baleset tragédia metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október végén halálos baleset történt a Rio de Janeiró-i metróvonalon, Brazília második legnagyobb városában. Egy idős férfi fel szeretett volna szállni a szerelvényre, de becsúkodott előtte az ajtó, odaszorítva a kezét. A jármű pedig elindult.

Az utasok hiába nyomták meg a vészcsengőt, hogy aktiválják a metrószerelvény fékrendszerét, az idős férfi már elesett, és bezuhant a peron és a jármű közti részbe. A 82 éves Jose Alves Simao mellkasi sérüléseket szenvedett, valamint belső vérzése is lett, és ezek együttesen okozták a halálát. A kiérkező szakápolók már nem tudták megmenteni az életét.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A korábban katonaként szolgáló Simao aznap a telefonját vitte szervizbe, majd ezt követően az egyik gyermekével találkozott volna, hogy közösen megnézzenek egy focimeccset. A fiú hiába várta édesapja hívását, a férfi nem jelentkezett és elérni sem lehetett. A gyermeket végül a rendőrség hívta, hogy közöljék vele: édesapja balesetet szenvedett és elhunyt.

Simao úrnak összesen öt gyermeke van, lánya pedig most azért harcol, hogy édesapja ne csak egy szám legyen a közösségi közlekedés áldozatainak sorában, hanem a hatóságok tegyenek valamit, hogy a metró még biztonságosabb legyen – olvasható a Mirror cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.