Húsz évet kaphat a 73 éves szentendrei drognagyi: Hollandiából csempészett tiltott szert az országba

dreamstime -
drogcsempész Szentendre drog Óbuda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes bűncselekményről számolt be a Tények: a rendőrség még 2019-ben fogta el azt a 73 éves szentendrei asszonyt, aki fiával együtt rendszeresen drogot csempészett az országba.

Amikor a hatóságok Óbudán kézre kerítették a nőt és 49 éves fiát, 200 millió forint értékben foglaltak le tőlük kokaint, ecstasyt és egyéb drogokat, melyeket autókba rejtve csempésztek Hollandiából Magyarországra.

A család tagjai korábban is hasonló bűncselekmények miatt ültek börtönben, szabadulásuk után pedig újra a drogkereskedelemből akartak megélni.

A bíróság nemrég hozott ítéletet az ügyükben: a férfi 22 évet, anyja 20 évet, két további bűntársuk 16 és 12 év fegyházbüntetést kapott. Ez egyelőre még nem jogerős, mivel az ügyészség fellebbezett: a nő fiára életfogytiglani büntetést kértek.

dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.