Fordulat Alec Baldwin halálos lövésének ügyében: a színész beperelte a Rust fegyvermesterét

Forrás: Northfoto -
baleset hanyagság tragédia Rust (film) Alec Baldwin per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alec Baldwin hanyagsággal vádolta meg a Rust című film fegyvermesterét és három további stábtagot.

Tavaly október 21-én az egész világot megrázta, amikor Alec Baldwin egy kellékfegyverrel lelőtte az operatőrét, Halyna Hutchinst. A nő életét nem tudták már megmenteni. A kellékfegyverben vaktöltény helyett éles lőszer volt, ami eltalálta a 42 éves nőt, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Ezután a stábot, köztük Baldwint is többen beperelték, köztük az áldozat családja, de velük végül peren kívül megegyezett a színész.

Alec Baldwin Forrás: Northfoto

A New York Times információi szerint Baldwin közben szintén pert nyújtott be a Rust fegyvermestere és más stábtagok ellen, gondatlanság miatt. Hannah Gutierrez-Reedet, Dave Hallst, Sarah Zachry-t és Seth Kenney-t azzal vádolja, hogy nem gondoskodtak megfelelően a forgatás biztonságról.

Gutierrez-Reed gondatlanul ellenőrizte a töltényeket vagy a fegyvert. Halls sem ellenőrizte gondosan a fegyvert, azonban kijelentette, hogy az biztonságos, mielőtt átadta volna Baldwinnak. Zachry pedig nem közölte, hogy Gutierrez-Reed a forgatáson kívül felelőtlenül viselkedett, és biztonsági kockázatot jelentett a körülötte lévőkre nézve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.