Édesapja életét védve szúrt a 15 éves fiú: súlyos testi sértéssel gyanúsítják

tinédzser késelés támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 15 éves Zétényt és barátnőjét egy négyfős társaság kezdte el sértegetni és fenyegetni, a hazafelé vezető úton végig követték őket, ezért a fiú felhívta az apját. A banda azonban a férfit sem kímélte, Zétény pedig apja védelmében szúrta meg a támadót.

Másfél héttel ezelőtt a 15 éves Zétény és a barátnője elmentek egy gyorsétterembe, ahol kiszúrta őket egy négyfős társaság. Zaklatták a fiatalokat, ezért ők úgy döntöttek, hazamennek.

"A társaság ekkor sem szállt le róluk, követték őket egészen hazáig. Közel 500 métert mentek úgy, hogy a négyfős társaság végig fenyegette Zétényéket. A fiú félelmében felhívta az apját, hogy jöjjön le eléjük, amit az aggódó papa meg is tett" - mondta a Blikknek Zétény ügyvédje, dr. Lichy József. A rendőr édesapa érkezése sem vetett véget a zaklatásnak. A 16 éves, símaszkot viselő bandavezér közölte, hogy Zétény választhat: vagy megveri, vagy felkeni őt a falra. Ekkor az apa szolgálatba helyezte magát, távozásra szólította fel a fiatalokat, felhívta a figyelmüket, hogy ellenkező esetben igazolniuk kell magukat. Ez sem félemlítette meg őket, a bandavezér és a rendőr között verekedés alakult ki.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

"A rendőr nemrég nagyon komoly műtéten esett át, ezért volt otthon, betegállományban. Természetesen így a harcot sem bírta túl jól, hamar a földre került. Ekkor a másik három fiú is belerúgott. Zétény ezt látva, előkapta 8 centis bicskáját, majd megszúrta a bandavezért. Egyszerűen úgy érezte, tennie kell valamit, mert különben meghal az édesapja" - mondta az ügyvéd. A közeli dohányboltból hívtak mentőt, a komoly sérülést szenvedett, de hamar orvosi ellátásban részesült. Zétényt súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

"Nagyon remélem, a bíróság megállapítja, hogy jogos védelmi helyzetben cselekedett, amit valóban túllépett, de csak azért, mert veszélyben érezte az édesapja életét" - tette hozzá az ügyvéd. Zéténynek ezelőtt nem volt rendőrségi ügye, kifejezetten jó tanuló. A lap információi szerint a megszúrt fiú jobban van, maradandó sérülése nincs.

Mivel az ügyben egy rendőr is érintett, az esetet a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.