Francia sajtot hívott vissza a Nébih: fogyasztása nagyon súlyos megbetegedést okozhat

visszahívás Nébih sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nébih: francia sajtot hívott vissza a gyártója Listeria monocytogenes szennyezettség miatt.

Listeria monocytogenes szennyezettség miatt a francia gyártó visszahívta a forgalomból a 3 kilogrammos kiszerlésű, Brie Maubert 33% nevű sajt 2022.11.30-i lejárati idejű kiszerelését, ami Magyarországon is forgalomba került - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerdán.

Listeria monocytogenes szennyezettség miatt visszahívják ezt a sajtot Forrás: Nébih

A visszahívott termék magyarországi forgalmazója a Culinaris Kft. (Budapest).
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ezt a terméket ne fogyasszák el. A Nébih oldalán található tájékoztatás szerint a Listeria monocytogenes a széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium, ami a hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni. Fogyasztása legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.