Gyerekeket sebesített meg egy késes támadó Németországban: az egyikük a kórházba szállítás után meghalt

halál gyerekek késelés Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két, iskolába tartó gyereket sebesített meg egy késes támadó a Németország délnyugati részén fekvő Illerkirchbergben - közölte hétfőn a német rendőrség.

A 13 és 14 éves lányokat az iskolabusz-megállóba vezető úton támadták meg az Ulm mellett fekvő kisvárosban.

A 14 éves áldozat a kórházba szállítás után meghalt.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaságnak egy szemtanú elmondta, hogy zajt hallott egy közlekedési lámpa közelében, és amikor a zaj irányába fordult, két lányt látott a földön elterülve, hatalmas szúrt sebbekkel, vérben úszva. Egyikükben még volt erő elmondani, hogy a környező házak egyikéből kijött egy férfi, aki ok nélkül megütötte az osztálytársát, majd hasba szúrta mindkettőjüket.

Gyerekeket sebesített meg egy késes támadó Németországban: az egyikük a kórházba szállítás után meghalt Forrás: Thinkstock

A rendőrség egy terrorelhárító egység bevetésével elfogta a feltételezett elkövetőt. Önként lépett ki az épületből, ahonnan két másik férfit is elszállítottak a rendőrök - írta hírportálján a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap.

A rendőrség még vizsgálja a három férfi és a lányok elleni támadás közötti kapcsolatot, de abból indulnak ki, hogy egyikük az elkövető. Kilétéről, fegyveréről vagy egyéb részletekről egyelőre nem tájékoztattak - írta a FAZ, ismertetve a Südwest Presse című lap értesülését, amely szerint az épületben menedékkérőket befogadó szállás működik.

A szálláson egy héttagú család és négy férfi lakik. Egyelőre nem tisztázott, hogy a feltételezett elkövető közéjük tartozik-e, vagy csak a bűncselekmény után menekült be az épületbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.