Prostitúcióra kényszerítette 13 éves barátnőjét a huszonéves nógrádi férfi

kiskorú Nógrád megye prostitúció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberkereskedelem és kényszermunka a vád azzal a 25 éves salgótarjáni férfival szemben, aki a vele lakó lányt haszonszerzés céljából számos alkalommal kényszerítette szexuális cselekményekre.

A Nógrád Megyei Főügyészség által benyújtott vádirat szerint a vádlott és az akkor 13 éves sértett 2020 decemberében ismerkedett meg egymással; 2021. október végéig közös háztartásban laktak, mely időszak alatt szexuális életet is éltek.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

2021 áprilisától kezdve a férfi – a gyermek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva – más személyekkel folytatott szexuális cselekmények elvégzésére kényszerítette a lányt. A szolgáltatásokat igénybe vevő személyekkel egyeztette, hogy milyen cselekmény elvégzését kérik, valamint megállapodtak a fizetségben is, ezután a lányt a férfiak által megadott helyszínre szállította.

A gyermek többször is tiltakozott a férfi nyomásgyakorlása ellen, de ilyenkor a vádlott bántalmazta, ütlegelte, seprűnyéllel verte, hajánál húzva kényszerítette.

A sértettnek a váddal érintett időszakban legalább 12 alkalommal kellett szexuális szolgáltatást nyújtania alkalmi partnereinek, 2.000 és 7.000 forint közötti ellenérték fejében, amely összegeket a vádlottnak át kellett adnia.

A megyei főügyészség szexuális visszaélés, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, rendszeres előny szerzése céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, rábírással, erőszakkal kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, továbbá – mivel 2021 novemberében kábítószernek minősülő anyagot, delta-9-THC-t fogyasztott – kábítószer-birtoklás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben fegyházbüntetést, továbbá tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezné.

A férfi a Balassagyarmati Törvényszék ítéletét letartóztatásban várja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.