Okmány nélküli kutyakölyköket talált a NAV egy román furgonban

Forrás: police.hu -
okmány nélküli román férfi NAV kutyakölyök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Okmány nélküli kutyakölyköket találtak a pénzügyőrök egy román rendszámú furgonban az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A NAV tájékoztatása szerint a hét, bulldog jellegű kutyát állatszállító dobozban, víz nélkül vitte egy román férfi egy utánfutós furgon rakterében.

A Romániából érkező, Olaszországba tartó sofőr az igazoltatáskor semmilyen dokumentumot nem tudott felmutatni az alig hathetes állatokról, ezért a NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyköknek nincs oltásuk, csipjük és állatútlevelük sem; okmány hiányában és a koruk miatt nem szállíthatók - írta a NAV.

A kép illusztráció Forrás: police.hu

Hozzátették, hogy a román férfi azonnal lemondott a kiskutyákról, amelyeket ezután egy magyarországi alapítvány fogadott be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.