Tinilánynak hazudta magát, így zsarolta a fiúkat egy férfi: az egyik áldozata öngyilkos lett

Forrás: Thinkstock -
átverés zsarolás internetes zaklatás öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsony előtt kattant a bilincs egy huszonöt éves amerikai férfi csuklóján, aki több tinédzsert is átvert. Először rávette őket, hogy küldjenek neki intim fotókat és videókat, majd ezeket felhasználva megzsarolta áldozatait. Az egyikük azonban nem bírta a terhet.

Zsarolás és garázdaság kísérlete miatt kell felelnie a bíróságon Jonathan Kassinak, akinek a rendőrség szerint köze lehetett ahhoz, hogy egy tizenhét éves fiatal, Ryan Last eldobja magától az életét.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Kassi létrehozott az interneten egy kamu profilt, és magát Emily Smithnek kiadva célba vett több fiút is. A minta minden esetben hasonló lehetett: először rávette az áldozatokat, hogy küldjenek magukról intim fotókat, majd a képeket felhasználva megzsarolta őket, hogy ha nem fizetnek, nyilvánosságra hozza azokat.

Kassi ötezer dollárt követelt a mindössze 17 éves Ryan Lasttól is, ám a fiú csak jóval kevesebbet tudott elutalni a férfinak. Kassi erre tovább erőszakoskodott, és a nyomást, valamint a lebukástól való félelmet már nem tudta elviselni a fiú, aki nem sokkal tizennyolcadik születésnap előtt öngyilkos lett tavaly tavasszal – írja a New York Post.

A zsaroló a fiúktól kicsalt pénzeket elefántcsontparti társának továbbította.

Manapság egyre több veszély leselkedik a fiatalokra az interneten, és ezek egyike a zsarolás. Korábbi cikkünkben részletesen is olvashatsz arról, mire érdemes odafigyelnie egy szülőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.