Őrizetbe vették az X-Faktor sztárját: a kormányt fenyegette és drogot is találtak nála

Fotó: Csudai Sándor -
Kaffka Mercédesz rakéta fenyegetés parlament
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai internetes közösség által széles körben ismert Kaffka Mercédesz, aki 2021-ben az X-Faktorban is feltűnt, a hétvégén kendőzetlen őszinteséggel mondta el véleményét a hazai politikai helyzetről élő videóban.

Mercédesz a bejelentkezés egy pontján a Parlamentet kezdte fenyegetni rakétatámadással, nézői közül pedig valaki értesítette a rendőrséget. Az illető feljelentését a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon tette meg, ahol közveszéllyel való fenyegetés bűntette miatt rendeltek el nyomozást. A nyomozók azonosították a felvétel feltöltőjét, akit nem találtak bejelentett lakcímén és vélt tartózkodási helyein, telefonon viszont elérték őt – írja a police.hu.

A nő azt mondta, hogy külföldön van, a fővárosi rendőrök azonban aznap este a Nyugati pályaudvaron fogták el. Internetes forrásokból kiderült, hogy mindeközben partnere, a szintén netceleb Kiss Endre Farkas, ismertebb nevén SoDI telekocsival szerette volna visszamenekíteni őt Bécsbe, ám az események eszkalálódása miatt nem járt sikerrel. A rendőrök ugyanis telefonon közölték Mercédesszel, hogy ha másnap nem jelenik meg a rendőrségen, nemzetközi elfogatóparanccsal hozzák haza az osztrák fővárosból.

A 41 éves videóst a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon január 8-án közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, ő csak szórakoztató jelleggel készíti a videóit. Mivel elfogásakor néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak nála, emiatt is eljárás indult.

SoDI időközben informálta követőit arról, hogy Mercit ma 12:45 körül kiengedték az őrizetből, viszont bebizonyosodott, hogy valóban drog volt nála: a hatósági gyorsteszt THC-re pozitív értéket mutatott, ezért eljárás indult vele szemben kábítószer-birtoklás bűntett elkövetése miatt – olvasható a BRFK Facebook-bejegyzésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.