Hajszálon múlt a baleset: két vonat egymással szembe közlekedett Tápiógyörgyénél

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Silas Stein -
Tápiógyörgye vonat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A biztosítóberendezés hibája miatt egy sínen járnak a vonatok Tápiógyörgyénél. Hétfőn késő este majdnem tragédia történt a közelben.

Egy Szolnokról Budapestre tartó személyvonat Újszásznál a tilos jezés ellenére indult el Tápiógyörgye felé. Eközben a Budapestről Békéscsabára tartó InterCity is elindult ugyanezen a szakaszon szemből.

Szerencsére a hibás berendezés miatt csak lassan haladhatnak ezen a szakaszon a vonatok. Az RTL Híradója úgy tudja, hogy az InterCity 15 km/h óra sebességel, a személyvonat 40-el haladt. Amikor a két mozdonyvezető észrevette, hogy egymással szemben haladnak, még volt idejük lefékezni.

A személyvonat vezetője elismerte, hogy hibázott, és a tilos jezés ellenére továbbment, de utána az ő figyelmességének köszönhetően sikerült elkerülni a tragédiát. Az esetet a hatóság segítségével vizsgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.