Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a havazás miatt, a hókotrók sem bírták az iramot Németországban

Forrás: MTI/AP/The Sacramento Bee/Nathaniel Levine -
hókotró havazás tanítási szünet Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás szerdán Németország több térségében.

Bajorország tartományban sok helyütt akadozott a közösségi közlekedés, és több járásban rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a havazás miatt.

A legsúlyosabb helyzet Würzburg és Coburg környékén alakult ki, ahol az útfenntartó csaknem 50 kotrógép bevetésével sem tudott lépést tartani a heves havazással. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék miatt Würzburg tágabb térségében, Alsó-Frankföld kormányzati kerületben már délelőtt tízig 110 kisebb-nagyobb közúti baleset történt, a szomszédos Felső-Frankföldön pedig nagyjából száz - jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

Illusztráció Forrás: MTI/AP/The Sacramento Bee/Nathaniel Levine

A Németország északi részén fekvő Schleswig-Holstein tartományban már kedd este csúszóssá váltak az utak. Húsznál is több baleset történt, legalább két ember súlyosan megsérült, és több autó megrongálódott.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint az utóbbi hetek szokatlanul meleg időjárása után az egész országban visszatér a tél. Szerda éjjel a hőmérséklet megközelítheti a mínusz 10 Celsius-fokot, és az ország keleti részén is akár 10 centiméteres hótakaró alakulhat ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.