Buszbalesetben vesztette életét húsz ember

Csád buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közúti balesetben vesztette életét  húsz ember Csádban, amikor helyi idő szerint csütörtök este Oum-Hadjer város közelében egy utasokkal teli autóbusz egy, műszaki okok miatt az úttest szélén veszteglő teherautónak ütközött - közölte pénteken az afrikai ország kormánya.

A közép-afrikai ország fővárosából, N'Djamenából a keleti Abeche városába tartó buszon összesen harmincegyen tartózkodtak. Az első vizsgálati adatok szerint a közlekedésbiztonsági szabályok megszegése, azaz a jármű túlterheltsége, a megengedett sebesség túllépése és a buszsofőr fáradtságából fakadó figyelmetlensége együttesen vezettek a tragédiához.
Ebben a hónapban több hasonló súlyos, számos halálos áldozattal járó buszbaleset is történt a kontinensen. A nyugat-afrikai Szenegálban két buszbalesetben összesen 60 ember vesztette életét - emlékeztet a közlemény.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.