Játék közben lett rosszul a 15 éves fiú, már nem volt magánál, mikor orvoshoz vitték

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
mentő újraélesztés elsősegély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajszálon múlott a tragédia: egy 15 éves fiatal a barátjánál játszott a hétvégén, ám hirtelen rosszul lett, s végül az eszméletét is elveszítette.

A Pest vármegyében történt eset akár halállal is végződhetett volna, ha a vendéglátó édesanya nem cselekszik elég gyorsan és határozottan. Amikor a tinédzser otthonukban a rosszullét jeleit kezdte mutatni, az asszony először haza akarta vinni őt, ám az autóban a fiú egyszer csak nem válaszolt többé a kérdéseire.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az anyuka nagyon megrémült, így rögtön a legközelebbi mentőállomás felé vette az irányt. A Szentendrei Mentőállomáshoz érve segítséget kért, a mentősök pedig azonnal megvizsgálták a gyermeket, aki már nem lélegzett.

Azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, miközben a mentésirányítás gyermekrohamkocsit is riasztott a helyszínre. A heroikus küzdelem végül sikerre vezetett: a fiút kritikus állapotban szállították kórházba – olvasható az OMSZ hivatalos Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.