Vádat emeltek egy férfi ellen, aki prostitúcióra kényszerítette az élettársát

prostitúció élettárs vádemelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emeltek egy Heves vármegyei férfi ellen, aki prostitúcióra kényszerítette az élettársát, a történteknek pedig tanúja volt kisiskolás gyermekük - közölte a vármegyei főügyészség sajtószóvivője csütörtökön.

Konkoly Thege László elmondta: a vádirat szerint a férfi rendszeresen bántalmazta és megalázta élettársát, közös gyermekük megszületését követően is. Nem engedte, hogy a nő tanult szakmájában dolgozzon, ehelyett 2014-től éveken át lakásukban prostitúcióra kényszerítette. Különböző internetes felületeken hirdetéseket adott fel, majd a jelentkezőket eligazította, élettársát pedig az általa a szomszéd szobából felügyelt aktusok után minden esetben elszámoltatta. Mindezeknek tanúja volt az akkor kisiskolás gyermek is, akinél a történtek tartós pszichés károsodáshoz vezettek, amit súlyosbított, hogy az apa - aki a lakásban engedély nélkül lőfegyvert tartott - a gyermeket szóban gyakran megalázta és többször fizikailag is bántalmazta.

Az elkeseredett anya a gyermekével többször próbált megszökni, illetve a vádlottal szemben távoltartási eljárást kezdeményezett a bíróságon, "de a férfi részéről a folyamatos zaklatás csak nehezen maradt abba" - közölte a sajtószóvivő. A kiskorú gyermeket az illetékes gyámhatóság időközben nevelésbe vette.

A szóvivő jelezte: a főügyészség az apát rendszeres előnyszerzés céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal, fenyegetéssel és a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, továbbá kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja.

A vádhatóság a jelenleg tagadásban lévő férfival szemben - bűnössége beismerése esetén - 11 és fél év fegyházbüntetés kiszabását javasolja a bíróságnak. Emellett kéri szülői felügyeleti jogának megszüntetését és végleges hatályú eltiltását minden, gyermekekkel kapcsolatos foglalkozástól - tette hozzá Konkoly Thege László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.