Hátborzongató felvétel: előre jelezhették a madarak a törökországi földrengést

földrengés madarak Megérzés Török-szíriai földrengés Törökország természeti katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sokkal a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések előtt ijesztő felvétel készült a madarakról, akik nagy valószínűséggel érezhették a borzalmak közeledtét...

A madarakról készült videó hitelessége egyelőre nem bizonyított, és sokan szkeptikusan állnak a felvételhez, azonban gyakran hallani olyat, hogy az állatok megérzik a természeti katasztrófákat.

Ha pedig ebből indulunk ki, és bebizonyosodik, hogy a videó a hétfő hajnali földrengés előtt készült, egészen más megvilágításba kerülnek a dolgok. Korábbi tanulmányok is azt bizonyítják, hogy az állatok érezhetik a természeti katasztrófa közeledtét. Észlelték, hogy a madarak 20 órával a földrengés előtt a megszokottól eltérően viselkedtek. A 2020-as tanulmány - amely az olaszországi Marcheban élő állatok megfigyelésén alapul - vezetője elmondta, hogy minél közelebb volt egy példány a földrengés epicentrumához, annál korábban kezdett el furcsán viselkedni.

Azt nem tudni biztosan, hogy miként tudják előre jelezni az állatok a közelgő katasztrófát: egyesek úgy vélik, a levegőben jelentkező változásokat érzik, mások szerint pedig a rengések előtt felszabaduló gázokat szagolják ki -írja az IFL cikke alapján a 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.