Hamis Rolexeket és luxusmárkájú babaruhákat foglaltak le a pénzügyőrök az M5-ösön

babaruha Rolex NAV pénzügyőr hamis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamis Rolex karórákat, luxusmárkájú babaruhákat, táskákat és parfümöket találtak 170 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutójában - közölte a NAV pénteken.

Azt írták: fekete fóliával körbetekert kartondobozokkal volt megpakolva egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutója. Amikor a pénzügyőrök megállították az M5-ös autópályán, az autó sofőrje azt mondta, postacsomagokat szállít Németországba, de fuvarlevelén azok nem szerepeltek.

Illusztráció Forrás: NAV


A kockázatosnak ítélt szállítmányt tételesen átvizsgálták a járőrök. Az alaposan becsomagolt dobozokban ismert márkajelzésekre hasonlító felirattal ellátott táskák, babaruhák is voltak, és hamis Rolex karórákat, emellett parfümöket is rejtettek a csomagok. Valamennyi terméket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba.

A mintegy 170 millió forintot érő szállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. Szakértők szerint a hamis illatszerek, ruhaneműk és egyéb termékek az egészségre is ártalmasak lehetnek, ezért kiszűrésük különösen fontos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.