Visszavonult a világ- és Európa-bajnok sportoló

Forrás: AFP/Glyn Kirk -
visszavonulás focista Fernando Llorente
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bejelentette labdarúgó-pályafutásának befejezését Fernando Llorente, aki a spanyol válogatott színeiben 2010-ben világ-, 2012-ben pedig Európa-bajnok lett.

A 37 éves csatár a spanyol Movistar Plus televíziós csatornán hozta nyilvánosságra döntését, mellyel 18 éven át tartó felnőtt karrierjét zárta le, miután a legutóbbi idény vége óta nem volt csapata.
Llorente az Athletic Bilbao együttesében kilenc szezont játszott, és a spanyol élvonalban ebben az időszakban 262 mérkőzésen 84 gólt szerzett. A baszk klubból 2013-ban a Juventushoz igazolt, ahol első idényében 34 bajnokin 16-szor volt eredményes. Azután viszont nem tudta megismételni ezt a teljesítményt, és 2015-ben visszatért Spanyolországba, a Sevillához.

Fernando Llorente visszavonult Forrás: AFP/Glyn Kirk

Innen Európa-liga-győztesként az akkor angol élvonalbeli Swansea Cityhez, majd a Tottenham Hotspurhöz szerződött, az észak-londoniakkal pedig döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában.
Csúcsformába már nem tudott kerülni sem a Napolinál, sem pedig az Udinesénél, karrierje utolsó együttese pedig az akkor a spanyol másodosztályban szereplő Eibar volt az előző szezonban. Pályafutása során Llorente három olasz bajnoki címet, két Olasz Kupát, valamint a Sevillával Európa-ligát nyert. A spanyol válogatottban 2008 és 2013 között 24-szer szerepelt, és hét gólt szerzett - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.