Jön a lehűlés a hétvégére: ilyen időre számíthatunk az elkövetkezendő napokban

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
hétvége időjárás lehűlés előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár kedden még tíz Celsius-fokkal haladta meg az átlagos maximum-hőmérséklet az ilyenkor szokásosat, a hétvégére érkezik a lehűlés, búcsút inthetünk a tavaszias időnek. 

Péntek

Eleinte több helyen, majd egyre inkább csak keleten várható eső, záporeső. Nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a nap. A délnyugati szél többfelé megerősödik. 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat

Északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására délelőtt többfelé várható eső, zápor. Délután felszakadozik a felhőzet, de délen további eső, majd havas eső várható. A hegyekben hózáporok is előfordulnak. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap


Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen több helyen, máshol néhol valószínű havas eső, hószállingózás. A Mecsekben komolyabb havazás sem kizárt. A fagyos reggel után délutánra +3 fok köré melegszik a levegő. Igazi téli időnk lehet.

Jön a lehűlés a hétvégére: ilyen időre számíthatunk az elkövetkezendő napokban Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hétfő

Eleinte marad a borongós idő, délkeleten kisebb vegyes csapadék is előfordul még. Később csökken a felhőzet. 3 és 7 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Gyenge lesz a szél.

Kedd

Változóan felhős időre van kilátás, az ország nagy részén többórás napsütéssel. Nem lesz csapadék. 5-10 fok köré enyhül az idő, reggel mindenhol fagyni fog - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.