Magyar testvérpár követhetett el rejtélyes gyilkosságot: a holttest egyelőre nem került elő

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság testvér magyar Salzburg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar testvérpárt hoztak összefüggésbe egy salzburgi gyilkossággal. A két férfit kihallgatták az ügyben. 

Rejtélyes gyilkosság történt Salzburgban. Egy iraki férfi, Mohanad A. az autóját szerette volna eladni a tavalyi év végén, a hirdetést egy internetes oldalon tette közzé. Jelentkezett is egy vevő, de az autóval kapcsolatos megbeszélés után az iraki férfi eltűnt, így a rendőrség azt gyanítja, ekkor történhetett a gyilkosság.

Az áldozat telefonjáról és autójáról készült fotókat közzé is tette a rendőrség, hogy a lakosság segítségét kérje. A mobil még január 3-án éjszaka Salzburg Untersberg térségében volt, később elérhetetlenné vált, de két hét után ismét bekapcsolaták Salzburg-Aigen, Elsbethen vagy Glasenbach környékén.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A feltételezett vásárlót január 22-én fogták el, az autót pedig lefoglalták. Az első gyanúsított egy Salzburgban élő 25 éves magyar férfi, akinek a 19 éves féltestvére feladta magát a rendőrségen. Ő korábban már követett el kisebb bűncselekményeket: lopást és testi sértést. A gyilkosságot mindketten tagadják.

A rendőrség több gyanús körülményre is felfigyelt: a testvérpár felmondta az albérletét az év elején, valamint ellentmondásokba keveredtek a kihallagatás során. A 25 éves féfi által elmondottak ellentmondanak a korábbi bizonyítékoknak, a 19 éves férfi pedig azt is tagadja, hogy jelen lett volna a pénz és a jármű átadásakor. Ő állítólag csak az autót vizsgálta volna meg. Az áldozat vérét a nyomozók megtalálták a kocsi csomagtartójában, a férfi holtteste azonban még nem került elő - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.