Szörnyű baleset történt az éjjel: személyvonat és tehervonat ütközött össze, 32-en meghaltak Görögországban

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Stringer -
vonatbaleset Görögország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tűzoltóság szóvivőjének szerda hajnali közlése szerint 26-an haltak meg és legalább 85-en megsérültek a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetben. 

Frissítés: A tűzoltóság közlése szerint már 32 halottja van a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetnek.

Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. Az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult.

Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik - mondta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője. Elmondta, hogy égési sérültek ellátására használt kórházi egységeket riasztottak a térségbe, és több tucat mentőautót vontak be a munkálatokba. A görög állami televízió, az ERT felvételei szerint a fejlámpát viselő mentőalakulatok sűrű füstben kutattak túlélők és sérültek után a vonatok roncsai között.

Összeütközött két vonat Görögországban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Stringer


A kisebb sérüléseket szenvedett vagy sértetlen utasokat autóbusszal szállították a 130 kilométerre északra fekvő Szalonikibe. A láriszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek súlyos sérülései vannak.

A thesszáliai régió kormányzójának közlése szerint mintegy 250 utast biztonságban evakuáltak Thesszalonikibe buszokkal. Konsztantinosz Agorasztosz a SKAI TV-nek azt mondta, "az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, és az első két kocsi, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült".

Összeütközött két vonat Görögországban Forrás: SOOC via AFP/Stringer / SOOC/Stringer


A helyi média úgy tudja, a személyvonaton mintegy 350-en utaztak.

"A baleset pillanatában felugrottunk, mert az ablakok hirtelen felrobbantak. Az emberek sikoltoztak és megijedtek. Szerencsére ki tudtuk nyitni az ajtókat, és elég gyorsan el tudtunk menekülni. Más vagonokból nem tudtak kiszállni az utasok, az egyik kigyulladt" - mondta a még mindig sokkos állapotban lévő fiatalember.

"A vonat felborult, és majdnem a szakadékba zuhant, majd a vagon lángra kapott... Az én vagonomban öt sérült utas volt" - mesélte egy másik utas a Skai TV-nek.

Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy miért ütközött össze a két vonat. A görög média szerint ez volt Görögország eddigi legsúlyosabb vasúti balesete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.