4 hónapos kisbaba életéért küzdöttek a mentősök egy benzinkútnál

mentő életmentés kisbaba Nagytarcsa mentőszolgálat újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szülők gyermekükkel, autóval utaztak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a pici nem mozdul az ülésben.

A szülők Nagytarcsa környékén jártak, azonnal félreálltak egy benzinkútnál, és megpróbálták felébreszteni a mozdulatlan, négy hónapos kisfiút. A csecsemő nem reagált, ezért a rémült szülők azonnal mentőt hívtak és a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a gyermeküket, aki már nem lélegzett.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mentésirányító azonnal több egységet, köztük egy gyermekrohamkocsit is a helyszínre riasztott, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a házaspárt, akik a sokk hatása ellenére követték az utasításokat. A mentőegységek perceken belül a helyszínre értek, és közösen küzdöttek tovább a kisbaba életéért – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

"Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a gyermeket kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!" – olvasható a posztban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.