Csinos magyar modell rabolhatott el egy gyémántkereskedőt - megszólalt az édesapa

Fotó: Csudai Sándor -
emberrablás bűncselekmény csinos gyémánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt időszakban többször is külföldi lapok címlapján szerepelt egy rejtélyes ügy: egy fiatal magyar nőt gyanúsítanak azzal, hogy szerepet játszott egy gyémántkereskedő elrablásában és megkínzásában.

Bár a közelmúltban több hír is felröppent a hölgy állítólagos letartóztatásáról, a Blikk megtalálta J. Barbara családját, akik teljesen megdöbbentek a hír hallatán.

A 33 éves nő tíz évvel ezelőtt távozott az országból, szülei pedig már korábban elváltak. A modell látszólag egy átlagos családból származik, és senki sem gondolta volna róla, hogy ilyen súlyos, bonyolult bűncselekménybe keveredik.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A külföldi sajtó most egy hírhedt gyémántkereskedő, Mehul Choksi elrablásával kapcsolatban azt írta, hogy a magyar modellt, J. Barbarát a bűncselekménnyel összefüggésben Abu Dhabiban elfogatóparancs alapján letartóztatták. Azzal gyanúsítják őt és három társát, hogy elrabolták és elektromos sokkolóval kínozták az indiai születésű, antiguai Choksit. A kereskedőt a hatóságok számos bűncselekmény miatt üldözik, többek között azért, mert a második legnagyobb helyi bankot több millió dollárral megkárosította. A 63 éves üzletember azt állította, hogy a 2021 májusában történt elrablása előtt közelebbi kapcsolatba került a magyar modellel, akit egy – Barbara szerint hamisított – gyémánttal ajándékozott meg.

Choksi szerint J. Barbara is bűnrészesnek számít, mivel nem próbált segíteni neki, miközben több férfi megverte, majd egy hajóra hurcolta és Dominikára vitte. A hatóságok végül lerohanták a vízijárművet, majd mindannyiukat őrizetbe vették illegális bevándorlásért. J. Barbara azt állította, hogy ugyan aznap együtt reggeliztek, ám azután sietve távozott, és a sziget másik részén tartózkodott, amikor az incidens történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.