Négy év börtönt kapott a volt szépségkirálynő, miután 621 millió forint értékben lopott bort

Forrás: Shutterstock -
szépségkirálynő börtön bor lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy, illetve négy és fél évi börtönre ítéltek egy férfit és egy nőt hétfőn Spanyolországban, 1,64 millió euró (621 millió forint) értékű, 45 palacknyi borkülönlegesség ellopásért - közölte az illetékes bíróság.

A borok között volt egy 1806-os évjáratú Chateau d'Yquem a délnyugat-franciaországi Sauternes borvidékről, ennek az értéke 350 ezer euró; ugyanabból a borászatból származott egy 1883-os évjáratú fehérbor (45 ezer euró), valamint több palack különleges évjáratú és nagy értékű burgundiai Romanée-Conti.

Az elítélteket - a spanyol sajtó szerint egy volt mexikói szépségkirálynőt és egy román-holland kettős állampolgárságú férfit - 2022 júliusában fogták el Horvátországban.

Négy év börtönt kapott a volt szépségkirálynő, miután 621 millió forint értékben lopott bort Forrás: Shutterstock

A pár 2021 októberében szobát foglalt a délnyugat-spanyolországi Cáceres Atrio nevű szállodájában a nő nevére hamis útlevéllel - derült ki a bíróság közleményéből. Miután megvacsoráztak a szálloda éttermében, idegenvezetővel megtekintették a pincét, majd visszatértek a szobájukba. A nő hajnali két óra tájban telefonált a recepcióra, és rendelt egy salátát az akkor ott dolgozó egyetlen alkalmazottól.

Az alkalmazott meglepődött a salátarendelésen, mert a nő vacsorára már végigevett egy tizennégy fogásos menüt, és először elutasította a kérést, hiszen egyedül volt ügyeletben, de végül engedett a nő kitartó követelésének. A férfi ezalatt ellopta a recepcióról a pincét nyitó kártyát, de elsőre rosszul választott. A nő ezért rendelt egy desszertet is, lehetővé téve bűntársának, hogy megszerezze a jó kulcsot, és behatoljon a pincébe. A 45 palack bort a férfi egy hátizsákba és két nagy táskába rejtette, és még azelőtt visszaért a szobájukba, hogy az alkalmazott visszatért a recepcióra - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.