Tinédzserek gyilkoltak meg egy 12 éves lányt Németországban

gyilkosság Németország emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beismerő vallomást tett az a két, 12 és 13 éves német diáklány, akik több késszúrással meggyilkolták szintén 12 éves társukat, Luisét az észak-rajna-vesztfáliai Freudenbergben szombaton - közölték a hatóságok kedden.

A rendőrség és az ügyészség kedden közös tájékoztatón jelentette be, hogy az áldozat ismerte a gyilkosait. Mivel a gyanúsítottak még gyerekek, ez azt is jelenti, hogy büntetőjogilag nem felelősségre vonhatók - közölte Mario Mannweiler koblenzi főügyész.

Forrás: Thinkstock

A hatóságok hétfőn közölték, hogy a diáklány bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség a bűntény helyszínének többszöri átfésülése ellenére sem találta meg eddig a gyilkos fegyvert.
A 12 éves diáklány holttestére vasárnap találtak rá egy bicikliút mellett. Luisét utoljára szombat délután látták élve Freudenbergben, amikor egy barátjától tartott hazafelé.
Az eltűnt lány felkutatására a rendőrség mellett nyomkereső kutyát és hőkamerával felszerelt helikoptert is bevetettek, de nem találták meg.
A két tizenéves lány azután vált gyanússá a nyomozóknak, hogy első alkalommal tett vallomásuk több ponton is ellentmondott más szemtanúk vallomásának. A második kihallgatás alkalmával, - amelyre pszichológus és gondviselőjük jelenlétében került sor - a hatóságok szembesítették a lányokat az ellentmondásokkal, akik a kihallgatás végén beismerték tettüket.
"Még 40 év szolgálat után is van, amitől eláll az ember szava" - mondta az esetről Jürgen Süs, a koblenzi rendőrség helyettes vezetője.
Hendrik Wüst tartományi miniszterelnök azt mondta, felfoghatatlan és hátborzongató, ami történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.