Számlatartozásra hivatkozva egymillió forintot csalt ki három esztergomi férfi

rendőrség csalás Esztergom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számlatartozásra hivatkozva csaknem egymillió forintot csalt ki áldozataitól három esztergomi férfi. Egyikük egy telefontársaság ügyintézőjének adta ki magát, két társa a bankszámlák nyitását intézte. A rendőrség elfogta az elkövetőket, akik beismerték bűnösségüket.

A hatóságok hajnalban ütöttek rajta a tetteseken, és alaposan átkutatták a lakásaikat. Ennek során az egyik csalónál mobiltelefonokat is találtak, melyekről az ügyleteket intézték. Főként Esztergom területén tevékenykedtek, de országszerte csaptak le az áldozataikra.

A rendőrség az első bejelentést követően, 2 hónapon belül elfogta a három elkövetőt - közölte az RTL Híradó.

Számlatartozásra hivatkozva egymillió forintot csalt ki három esztergomi férfi Forrás: Shutterstock

"Mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, akik a bűncselekmény elkövetését be is ismerték. Közülük a 37 éves férfit, aki ügyintézőnek adta ki magát, valamint, akin a bűncselekmény elkövetése is múlt, a kollégáim őrizetbe is vették" – ismertette Janasóczki Attila, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.