Súlyos baleset történt Bonyhádnál: sem a szülők, sem a gyerekek nem voltak bekötve

Forrás: Police.hu -
Bonyhád baleset biztonsági öv autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A balesetet okozó autóban három gyermek is utazott. A kocsiban nem volt gyermekbiztonsági rendszer, ráadásul az elöl utazó szülők sem voltak bekötve.

Balesetről érkezett bejelentés 2023. március 25-én délután fél kettőkor. Egy 29 éves bátaszéki férfi közlekedett autóval Bonyhád felé az 5603-as úton. A sofőrön kívül a kocsiban utazott elöl az élettársa, a hátsó ülésen pedig három gyermek is, akik három, nyolc és kilencévesek. Egyikük sem ült gyermekbiztonsági rendszerben, és a biztonsági övük sem volt bekapcsolva. Az autó vezetője egy jobbos kanyarban átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő Toyota elejének, majd az oldalára borult.

A piros autóban utazó gyerekek és a szüleik sem voltak bekötve Forrás: Police.hu

A balesetet megelőzően egyedül a vétlen autó sofőrje használta az övét. A helyszínre több mentőhelikopter is érkezett. A gyermekek közül egyikük könnyebben sérült meg, mindenki más súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség nem győzi hangsúlyozni, hogy a passzív biztonsági eszközök használata életet menthet. Kérnek minden közlekedőt, hogy használják biztonsági övüket, gyermeküket pedig rögzítsék gyermekbiztonsági rendszerben. Az esetlegesen bekövetkező baleset súlyosságának a mértéke csökkenthető, ha ezeket az eszközöket mindenki tudatosan használja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.