Nem is létezett a gyerekrabló, aki után napokig nyomozott a rendőrség

Forrás: Shutterstock -
gyerekrabló kitaláció hazugság Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg emberhez eljutott a hír, miszerint Szegeden az egyik villamoson egy mindössze 12 éves gyereket zaklatott egy ismeretlen férfi. A támadó állítólag magával is akarta volna vinni a gyermeket. A rendőrök nagy erőket mozgósítottak a férfi felkutatására, ám mint kiderült, az illető sosem létezett.

A tizenkét éves kislány szülei először az egyik közösségi médiás portálon osztották meg a történetet, amelyet a gyermekük mesélt nekik. A rendőrséget csak azután értesítették, hogy a gyermek iskolája erre kérte a szülőket. A Szegedi Rendőrkapitányság az édesanya feljelentése alapján zaklatás vétsége miatt rendelt el nyomozást, az egyenruhások pedig a hétvége folyamán széleskörű adatgyűjtést végeztek.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

"A beszerzett bizonyítékok eredményeként kétséget kizáróan megállapították, hogy a kislányt a villamoson senki sem szólította meg, az általa leírt támadó nem is utazott a közösségi közlekedési eszközön, így arról senkit sem kellett leszállítani a gyerek védelme érdekében. A 12 éves lányt édesanyja jelenlétében hallgatták meg a nyomozók."

– olvasható a police.hu-n.

"A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy amennyiben bűncselekmény gyanújáról szereznek tudomást gyermeküktől, a közösségi portálok helyett először a rendőrségtől kérjenek segítséget."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.