Kamudrog-árusokat fogtak el Budapesten: köhögéscsillapítót és rozmaringot adtak el turistáknak

Forrás: Thinkstock -
kamudrog rendőrség rozmaring köhögéscsillapító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.

A hétvégi belvárosi akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság civil ruhás nyomozói 2023. március 24-én éjszaka figyeltek fel két gyanús alakra, akik úgy tűnt, éppen kábítószert adtak el két külföldinek.

Igazoltatták őket, és az átadott növényi törmelék gyorstesztje során kiderült, hogy nem illegális anyagról volt szó: a dílerek a közeli boltban vásárolt rozmaringot csomagolták át, és adták el marihuánaként. Egyiküknél kis tasakokba porciózva körülbelül 4 gramm fehér port is találtak, az előzetes adatok szerint az köhögéscsillapító volt, amit kokainként próbálhattak értékesíteni.

Kamudrog-árusokat fogtak el Budapesten: köhögéscsillapítót és rozmaringot adtak el turistáknak Forrás: Thinkstock

A becsapott amerikai turistákat tanúként hallgatták ki a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon. Az eladókat, a 26 éves B. Istvánt és a 29 éves L. Zoltánt üzletszerűen elkövetett csalás vétséggel gyanúsították meg. Érdemi vallomást nem tettek, de egyikük beismerte a bűncselekmény elkövetését. A lefoglalt anyagokat további szakértői vizsgálatnak vetik alá. - írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.