Több mint 15 mázsát "fogyaszt" naponta a Nyíregyházi Állatpark: ezeket eszik a lakók

ellátás takarmány Nyíregyháza Nyíregyházi Állatpark élelem állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyíregyházi hazánk egyik legkedveltebb állatkertje, amely több mint harminc hektáron ötszáz állatfaj ötezer egyedével várja a látogatókat. A nagy állatsereg élelmezése nem kis feladat, sőt nagyobb odafigyelést igényel, mint az elsőre gondolnánk.

Az állatpark dolgozói számára elképesztő logisztikai feladat beszerezni, előkészíteni, elkészíteni, majd kiosztani az állatok élelmét. Az állatok ugyanis fajtól, életkortól és egészségi állapottól függően más-más táplálékot igényelnek, ám a szakemberek mindezt minden nap nagy körültekintéssel végzik. A munkájukba nyerhetünk betekintést a Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán megosztott fotókon.

A bejegyzésben kitérnek arra, hogy a napi takarmányfogyasztás megközelítheti a 17 mázsát. Az állatok táplálékának összeállításához felhasználnak 1-2 mázsa húst, 4-5 mázsa zöldséget és gyümölcsöt, 5-6 mázsa szemestakarmányt és tápot, valamint 3-4 mázsa szénát.

"Takarmánykonyhás csapatunk egész nap szortíroz, aprít, szeletel, sőt főz is. Majd a vödrökbe, tálakra, tálcákra tett élelmet két takarmánykihordó osztja szét a megfelelő helyekre, ahol aztán a gondozók helyezik el az állatok kifutójába" – olvasható a posztban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.