Elon Musk: a Twitter irányítása "fájdalmas"

Forrás: AFP/Brendan Smialowski -
Twitter irányítás Elon Musk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elon Musk, a Twitter mikroblogplatform tulajdonosa a BBC brit közszolgálati televíziónak szerdán adott interjúban kijelentette, hogy a Twittert irányítani és a tulajdonosának lenni "fájdalmas".

A világ második leggazdagabb embere októberben vált a Twitter többségi tulajdonosává 44 milliárd dollárért, és azonnal átszervezésébe fogott. Első lépésben elbocsátotta a vállalat alkalmazottainak több mint felét, majd menesztette a teljes igazgatótanácsot, míg végül feloszlatta a vállalat biztonsági tanácsát, azóta egyszemélyben látja el a cég teljes igazgatását. Legújabb tervei között a cég kommunikációs részlegének megszüntetése is szerepel.

Az amerikai milliárdos a Twitter San Franciscó-i központjában adott interjú során az elbocsátásokkal kapcsolatban elmondta, hogy azt "muszáj volt megtenni", mert a költségek csökkentése nélkül csődbe ment volna a cég.

Elon Musk: a Twitter irányítása "fájdalmas" Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A Twitter irányítása "fájdalmas", "olyan, mint amikor az egész hajó elsüllyed, akkor senkinek sem marad munkája"

- fogalmazott Musk.

Azt is elmondta, hogy a cégnél jelenleg már nullszaldós eredménnyel számolnak a következő negyedévre, de az elmúlt egy év rendkívül nehéz és feszült volt.

Elismerte, hogy végül csak azért vásárolta meg a Twittert, mert egy bíró amúgy is erre kényszerítette volna.

Állítása szerint amióta megvásárolta a céget, kevesebb hamis információ terjed a platformon, és a nem valódi profilok felszámolásával párhuzamosan csökkentik az álhírek terjedését is.

Miközben arról beszélt, hogy néha a Twitter San Franciscó-i központjában alszik egy kanapén, kifejtette, hogy a cég viharos felvásárlása után eltűnt hirdetők többnyire visszatértek a platformra.

Megerősítette a riporternek, hogy a Twitter megváltoztatja a BBC fiókjának újonnan hozzáadott címkéjét, így a "kormány által finanszírozott média" helyett "közpénzből finanszírozott" megjelölést kap a brit közszolgálati televízió fiókja.
Az interjú során a milliárdos többször is viccelődött azzal, hogy nem is ő a cég vezérigazgatója, hanem Floki nevű kutyája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.