Rossz volt a házszám: a svájci farkas lelövésével gyanúsított férfi szomszédját rohanták le a kommandósok

Forrás: Gruppe Wolf Schweiz/WWf Hungary/Facebook -
kommandós szomszéd házszám tévedés farkas svájci farkas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akciófilmbe illő jelenetnek voltak tanúi és átélői a Svájcból hazánkba érkező, jeladóval is ellátott farkas lelövésével gyanúsított N. György szomszédai, amikor a tévesen nyilvántartott házszám miatt az ő ajtajukon dörömbölt a rendőrség. 

"Valamit elrontottak annak idején, mert a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az én házamban, az én címemen lakik. Így az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládámba dobják be a leveleit. Próbáltam ezen változtatni, beszéltem a jegyzővel is, de egyelőre nem történt semmi változás" - mondta el Katona Erzsébet, aki családjával - lányával, a vejével és a hétéves unokájával - éppen a nagyszombati vacsorát fogyasztotta el, amikor dörömbölni kezdtek az ajtaján.

"Teljesen megdöbbentünk, aztán mutattak egy igazolványt, amit a sötétben nem is láttunk, de megtudtuk, hogy Gyurit akarták itt elkapni. Aztán persze, felvilágosítottam őket, hogy téves a házszám" - idézte fel az akciófilmbe illő jelenetet az asszony, aki nem gondolná, hogy az akkor náluk járt kommandósok csak kihallgatni szerették volna a gyanúsítottat, akinek hétvégi háza pár száz méterre tőlük található.

koboroló farkas Forrás: Gruppe Wolf Schweiz/WWf Hungary/Facebook

Úgy tudni, N. Györgynél később házkutatást tartottak, melynek során több, bűncselekményre utaló bizonyítékot is találtak. A Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás miatt indított eljárást, de a Blikk információi szerint gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt.

A gyanúsított tagja egy vadásztársaságnak, ám mivel hivatalos megkeresést az ügyben még nem kaptak, az elnök nem nyilatkozott. Az egyik vadásztársa a lapnak elmondta, hogy régóta vaádszik együtt a férfival, ismeri, és épp ezért meglepte, hogy belekeveredett az ügybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.