Legkevesebb 21 ember meghalt egy kórháztűzben: a fekvőbeteg osztályon csaptak fel a lángok Pekingben

Forrás: MTI/AP/Mark Schiefelbein -
kórháztűz halál Peking
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legkevesebb 21 ember meghalt egy pekingi kórháztűzben - jelentette a kínai média helyi idő szerint kedden este a katasztrófavédelmi szervek közléseire hivatkozva.

A hivatalos közlés szerint a lángok a pekingi Csangfeng kórház keleti szárnyában található fekvőbeteg osztályon csaptak fel. A Fengtaj kerületi tűzoltók és a katasztrófavédelem nem sokkal délután egy óra előtt kapták a bejelentést, és 35 perccel később eloltották a tüzet, de 21 embernek már csak a holttestét találták meg ott. A mentést délután fél 4-ig folytatták. Hetvenegy beteget evakuáltak, illetve átszállítottak egy másik egészségügyi intézménybe. A tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják - írja az MTI.

A Csangfeng kórház tűzben megrongálódott épülete Pekingben 2023. április 18-án, miután a kórház fekvőbeteg osztályán keletkezett lángokat a tűzoltók eloltották. Forrás: MTI/AP/Mark Schiefelbein

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.