Mediterrán ciklon okoz jelentős esőt

Forrás: Getty Images -
eső meteorológia időjárás
Mediterrán ciklon okoz több hullámban csapadékot, kiadós eső várható az ország nyugati, délnyugati részén - írta kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon.

A Kárpát-medencétől északkeletre anticiklon található, ami a szerdán képződő mediterrán ciklonnal fog "csatázni" a következő időszakban. Hozzátették: a légörvény szerdán fog kimélyülni a nyugatról érkező hullámzó frontálzóna déli ágán, és a legfrissebb előrejelzések szerint jelentős csapadékhullást eredményez majd Magyarországtól nyugatra, délnyugatra.

Forrás: Getty Images

Magyarországra eleinte az északkeletre lévő anticiklon lesz hatássál, amely lassan ereszt a szorításából, így nyugat felől egyre inkább megnő a csapadékhajlam - tették hozzá.

Mint írták, a következő időszakban délnyugatról több hullámban érkeznek nedves léghullámok, amelyből Magyarország területén is egyre több helyen kell számítani csapadékra, a jelenlegi előrejelzések alapján a kiadósabb csapadék az ország nyugati, délnyugati részén valószínű.
A bejegyzéshez készített infografika szerint a követhető hét napban Magyarországon a legtöbb csapadék az Őrségben várható, itt akár 105 milliméter eső is hullhat. Az ország nyugati-délnyugati részein általában 50-60 milliméter eső várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.