Nem fogunk örülni annak, ami a következő napokban ránk vár: ilyen időre számíthatunk

Forrás: Shutterstock -
eső hétvége időjárás
A hétvégén is folytatódik a pénteki csapadékosabb idő, de a hétfő sem hoz változást.

Szombat

A nap első felében északon erősen felhős marad az ég, és szórványosan újabb eső, zápor alakul ki. Délután dél felől csökken, gomolyosodik a felhőzet, ekkor elszórtan fordulnak elő záporok, zivatarok. A keleti szél többfelé élénk lesz. 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor. Beágyazott zivatar is lehet. A Tiszántúlon estig csak elszórtan lehet csapadék. 13-16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Hétfő

Marad az erősen felhős idő, és többfelé, de főleg délen és keleten várható újabb, akár kiadós esőzés, záporok, zivatarok. 13 és 19 fok között változik a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül.

Kedd és szerda

Folytatódik a csapadékos május. Dél felől több hullámban érkezik nedves levegő, ezért mindkét nap több helyen alakul ki eső, zápor, néhol felhőszakadással kísért zivatar. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 15-17 fok körüli maximumok várhatók - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.