Geönczeöl Attila borász Nápolyba indult szerdán, hogy egy pezsgőversenyen zsűrizzen, de a Ryanairnek hála, majdnem Barin kötött ki. 

Már a sorban állt a kapuban, hogy felszálljon a Nápolyba tartó Ryanair gépre, amikor meghallotta, hogy a sor elején egy légiutaskísérő közölte egy másik utassal: „Ez a gép Bariba megy".

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Tanácstalanul ácsorgott mindenki, eltelt vagy 15-20 perc, mire visszatereltek bennünket az épületbe, majd újabb fél óra múlva ahhoz a kapuhoz, ahonnan eredetileg Bariba indult volna egy gép. Valahogy megcserélték a két gépet vagy csak a kapukat" - mesélte Attila a Ripostnak, aki saját állítása szerint viccesnek tartotta a kialakult szituációt, bár tény, hogy nem minden utas osztozott a jókedvében. 

Végü a valódi Nápolyba tartó gép pilótája is elsütött a beszállás után egy viccet a kínos esettel kapcsolatban: „Azok az utasok, akiknek nem Nápoly az úti céljuk, jelezzék a légikísérőknek..." - mondta be a mikrofonba.

A gép végül 1 óra késéssel, de szerencsésen landolt Nápolyban. 

Hogy mi okozta a hibát, nem tudni. A Ripost megkereste az ügyel kapcsolatban a légitársaságot, de a kérdéseire egyelőre nem kapott választ.