Óvjuk otthonunkat!

Forrás: Getty Images -
PR cikk
Az életünk bármely területén érhetnek minket váratlan, kihívást jelentő események. Ugyan minden eshetőségre nem lehet teljes mértékben felkészülni, azonban vannak olyan általános megoldások, amelyek elősegíthetik az ilyen helyzetek megoldását, áthidalását. Különösen fontos ez az otthonunk esetén, hiszen egy ingatlan nemcsak anyagi érték, hanem életünk egyik tartópillére, amely biztonságérzetet, stabilitást ad.

A mindenkori otthonunk számos értelemben meghatározó pontja az életünknek: egy hely, ahová hazatérünk, ahol védve vagyunk a külvilágtól, biztonságban érezzük magunkat, önmagunk lehetünk. A legtöbben otthonuk falai között élik meg életük legszebb történéseit, legyen szó családi eseményekről, vagy éppen a gyerekek első lépéseiről. Elengedhetetlen tehát, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk ezt az anyagi- és eszmei értéket, mind az esetleges balesetektől, külső történésektől, mind az egyéb károktól. A lakásbiztosítás kézenfekvő opció, amely védelmet nyújt abban az esetben, ha megtörténik a baj, kiválasztása ugyanakkor mindenképpen részletes tájékozódást, utánajárást igényel.

Forrás: Getty Images

Fontos, hogy a választás esetén az ingatlan és az ingóságok értékét egyaránt figyelembe véve kössünk szerződést, így a leginkább az igényeinknek megfelelő csomagot választhatjuk. További kiemelendő tényező a biztosításban foglalt káresetek és a szolgáltatások köre, illetve ezek ár-érték aránya. A számunkra ideális biztosítás kiválasztása akár milliós nagyságrendű segítséget is jelenthet egy esetleges káresemény bekövetkeztekor.

Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

A Magyar Nemzeti Bank 2019-ben hozta létre a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) nevű programját, amelyet eddig már több mint 26 ezren vettek igénybe. A Magyar Nemzeti Bank az MFO-val egy széles körben elérhető, ügyfélbarát lakásbiztosítást vizionált, amelynek keretein belül hosszú távú, magas garanciát biztosító, az elemi károkra, illetve általános, a háztartásokat tipikusan érintő káreseményekre kiterjedő alapcsomag és további káreseményeket is lefedő kiegészítőcsomagok igénybevételére is lehetőség van. A jegybank a leginkább testhezálló MFO-csomag kiválasztását egy online elérhető összehasonlító oldallal is támogatja.

A minősített otthonbiztosítás megkötésére már 11 hazai biztosítótársaságnál van lehetőség. Az alapcsomag elemi károkat, valamint általános, a háztartásokat jellemzően érő káreseteket biztosít, ezeket pedig az MNB minimum-követelmény jelleggel családbarát, zöld és digitális szempontok alapján egységesíti a csomagban. A platform pártatlan módon jeleníti meg az egyes MFO ajánlatokat. Az ügyfelek által kiválasztott, számukra leginkább megfelelő konstrukciókat – az adott biztosítók honlapjaira való automatikus átnavigálással – a személyes adatok újbóli megadása nélkül igényük szerint akár azonnal meg is köthetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.