A következő napokban élvezhetjük még a kellemes időt: ez vár ránk a jövő héttől

Forrás: Shutterstock -
napsütés időjárás zápor zivatar Dunántúl
Vasárnapig még 25 fokos maximum hőmérséklettel számolhatunk, de a hétfő nagy változást hoz majd.

Csütörtök

A sok napsütés mellett délkelet felől megnövekszik a felhőzet, de zápor inkább csak a Tiszántúlon fordulhat elő. Az északias szél néha megélénkül. 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek

A Dunántúlon folytatódik a napos, száraz idő. A Dunától keletre ugyanakkor megnövekszik a gomolyfelhőzet, és itt elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Az ÉNy-i szél megélénkül. 25 fok körüli, mérsékelten meleg idő valószínű.

Szombat

Nyugaton napos, máshol változóan gomolyfelhős idő várható, kelet felé haladva egyre több felhővel. A keleti országrészben elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. Az ÉNy-i szél megerősödik. 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: Shutterstock

Vasárnap

Ismét keleten fordulhat elő zápor, zivatar. Nyugat felé haladva a napsütés lesz a jellemző. Élénk marad az északnyugati szél. Egyelőre marad a 25 fokos maximum.

Hétfő

Sok napsütésre van kilátás, keleten is már csak elvétve lehet csapadék. 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet - kánikulai felmelegedés kezdődhet - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.