12 ember halt meg a pusztító árvizek miatt - az áldozatok között egy 4 hónapos csecsemő is van

Forrás: MTI/AP/Wesley Santos -
Brazília Caraa Rio Grande árvíz halálos áldozatok
Az elmúlt napokban trópusi ciklon csapott le Brazília déli részére. A heves esőzések következtében a Rio Grande és mellékágai kiléptek medrükből, és 30-nál is több települést árasztottak el.

12-en meghaltak és többen eltűntek a Brazíliát sújtó áradásokban. Az elmúlt napokban lecsapó trópusi esők miatt medréből kilépő Rio Grande és annak mellékágai megáradtak, és legalább 35 települést elárasztottak. Az áldozatok között van egy vízbe fulladt 4 hónapos csecsemő is.

Caraa, 2023. június 18. Villámárvízben sírkőre sodródott autó a Rio Grande do Sul brazil állambeli Caraa város temetőjében 2023. június 18-án, miután özönvízszerű esőzéseket okozó trópusi vihar csapott le az ország legdélebbi államára. A ciklon a nyolcezer lakosú Caraát érintette a legsúlyosabban. A halálos áldozatok száma legkevesebb tizenegy, húsz ember eltűnt. MTI/AP/Wesley Santos Forrás: MTI/AP/Wesley Santos

A mentés folyamatos, közel 3000 lakosnak kellett elhagynia az otthonát. Volt, akit csónakkal, másokat helikopterrel mentettek ki. Őket az önkormányzatok helyezték el átmenetileg kialakított szállásokon.

Egy nő arról számolt be, hogy a házában derékig ért a víz. Az egyik település szociális ügyekért felelős tisztviselője pedig arról számolt be, hogy ilyen sok csapadék - mintegy 245 centiméter - még soha nem esett az országban - hangzik el a Tények riportjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.