Továbbra is szedi áldozatait az Everest: eltűnt egy turistákat szállító helikopter

Forrás: AFP/Lakpa Sherpa -
turista Mount Everest Nepál helikopterbaleset
Hat emberrel a fedélzetén eltűnt egy helikopter kedden Nepálban az Everest közelében - közölték helyi kormányzati források.

A jármű öt mexikói turistát szállított. A helikopteres kirándulás úti célja a világ legmagasabb hegycsúcsának környéke volt, és már visszafelé tartottak Katmandu irányába, amikor elvesztették a kapcsolatot a nepáli pilótával. Egy repülőtéri tisztségviselő elmondta, hogy a rossz időjárás miatt változtatni kellett a helikopter eredetileg tervezett útvonalán.

Eltűnt egy turistákat szállító helikopter Nepálban Forrás: AFP/Lakpa Sherpa

A hegymászó szezon májusban véget ért Nepálban, és beköszöntött az esős évszak. Ebben az időszakban nem jellemző, hogy turistákat kirándulni visznek a 8848 méter magas Everest közelébe, mert gyakran kedvezőtlenek a látási viszonyok, és az időjárás alakulása kiszámíthatatlan.

A Manang Air légitársaság által üzemeltetett helikopter kedden Katmandutól északra zuhant le Likkhu település közelében. A Manang Air egyike azoknak a légitársaságoknak, amelyek turistákat szállítanak Nepál magas hegycsúcsai, köztük az Everest közelébe. A mentők öt holttestet megtaláltak, a hatodikat még keresik - mondta el egy repülőtéri tisztségviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.