"Az ő döntése volt" - Jane Birkin egyedül halt meg, érezhette, hogy közel a vég

halál holttest Lou Doillon Jane Birkin Charlotte Gainsbourg
"Az első egyedül töltött éjszakája volt egyben az utolsó is. Így akarta" - mondták Jane Birkin lányai, akik először szólaltak meg legendás édesanyjuk halála óta.

Érezhette, hogy közel a vég? Jane Birkin teljesen egyedül volt a halála pillanatában, és ezt ő akarta így - nyilatkozta a legendás énekesnő két lánya, az 51 éves Charlotte Gainsbourg és a 40 éves Lou Doillon az angol Evening Standardnak.

Július 15-én, szombaton a legendás énekesnő szeretett volna hosszú idő után egy estét egyedül tölteni párizsi lakásában. 2021-ben bekövetkezett agyvérzése óta a családja és a gondozói éjjel-nappal mellette voltak.

Charlotte Gainsbourg francia színésznő az édesanyjával, Jane Birkinnel Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

"Az első éjszaka, amit egyedül töltött, egyben az utolsó is lett. Így akarta" - idézi Birkin gyerekeit a lap. "Pár nappal a halála előtt már újra képes volt járni, motivált volt és energikus, azt tervezte, hogy újra énekelni fog."

Az énekesnő holttestét az egyik ápolónő találta meg július 16-án. Lányai megerősítették, hogy természetes halálal halt meg.

Az angol-francia stílusikonnál 1998-ban diagnosztizáltak vérrákot. Ezután elkeseredett harc kezdődött a gyógyulásáért. 2021-ben Birkin agyvérzést kapott, azóta ápolásra szorult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.