Kiderült: ezeknek a férfiaknak sokkal nagyobb szerencséjük van a szerelemben

Forrás: Thinkstock -
tanulmány hangszín szerelem magas tesztoszteronszint
Kiderítették, hogy a mélyebb hangú férfiaknak nagyobb szerencséjük van a szerelemben. 

Az uruguayi Köztársasági Egyetem tanulmányában azt vizsgálták, milyen összefüggés van a férfiak hangszíne és a szerelmi életük között és azt derítették ki, hogy a mélyebb hangú embereknek sokkal nagyobb szerencséjük van.

Forrás: Thinkstock

"Eredményeink azt a tendenciát mutatják, hogy a mélyebb hangú férfiak korlátlanabb szexuális viselkedést mutatnak" - mondta Dr. Alvaro Mailhos. A tanulmányban résztvevőknek egy kérdéssort kellett megválaszolniuk, amiben többek között arról érdeklődtek a kutatók, hogy hány partnerük volt az elmúlt évben, voltak-e egyéjszakás kalandjaik, volt-e több partnerük egyszerre, és milyen gyakran gondolnak a szexre. A válaszok alapján állították fel az emberek szexualitási skáláját, amin jellemzően több pontszámot kaptak a mélyebb hangú férfiak. Ez a szakértő szerint valószínűleg a magas tesztoszteronszinttel van összefüggésben.

A magas tesztoszteronszint vonzó volt női őseinknek, mert nagyobb erőt és agressziót jelzett, azt feltételezték, ezek a férfiak jobban meg tudják védeni a családot bármilyen fenyegetéstől. A nők ezért vonzóbbnak tartják a mélyebb hangú férfiakat, de korábbi tanulmányok azt is kimutatták, hogy nagyobb arányban lépnek félre az ilyen hangszínnel megáldottak - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.