Felejthetetlen úti cél lehet Hollandia Velencéje, ahová kocsival be sem lehet menni

Forrás: Shutterstock -
csatorna Észak-Olaszország L ' Isola del Solé Velence Giethoorn
Tudtad, hogy Velencén kívül több, kis csatornákkal szabdalt település létezik a világban? Bár az olasz város kétségkívül a leghíresebb erről, több helyen gyönyörködhetünk hasonló, kevésbé ismert szépségben. 

A holland Velencének is nevezett Giethoornban nincsenek utak, ám csatornákból és hidakból nincs hiány. A falucska Amszterdamtól 120 km-re fekszik, általában hajóval közelítik meg. A turistáknak az utak hiánya miatt a településen kívül kell hagyniuk a járműveiket - írja a Travelo, ahol több csatornák mentén épített településről is olvashatsz.

Giethoorn, Hollandia Velencéje Forrás: Shutterstock

Giethoorn kis szigetek ötvözete hagyományos faházakkal és farmokkal. Ezeket a szigeteket fahidak kötik össze. Az itteni apró utcák macskakövekkel vannak kirakva, amiken végig sétálva gyönyörködhetünk a település megkapó szépségében.

Ilyen - csatornákkal beszőtt település - még például még L'Isola del Solé Észak-Olaszország gyöngyszeme. Még főszezonban sincs tömegnyomor, így zavartalanul élvezhethjük a hamisítatlan olasz életérzést és a "velencei hangulatot".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.