Eltűnt és feltehetőleg meghalt a legendás szabadtüdős búvár: rutinmerülésen veszett nyoma

halál szabadtüdős búvár eltűnés Andrea Zuccari
Eltűnt és feltehetőleg meghalt a legendás szabadtüdős búvár, Andrea Zuccari. 

Andrea Zuccari egy rutinfeladat miatt merült le augusztus 28-án Sharm el Sheikh közelében egy platform kábeleinek a karbantartása miatt. 45-50 méteres mélységig úszott le, de nem tért vissza a felszínre. Azonnal megkezdték a kutatást a 48 éves profi búvár után. Az eltűnését követő napon néhány felszerelése elő is került, azonban a holttestét még nem találták meg.

Zuccarieltűnése mindenkit aggodalommal töltött el, hiszen a férfi jól ismeri a környék vizeit, és rengeteg tapasztalatot szerzett búvárként - írja a Ladbible. A férfi alapította az egyiptomi Freediving World Apnea Centert, és több rekordot is felállított, 2018-ban 185 méter mélyre merült, amivel saját 2012-es rekordját döntötte meg, akkor 175 méterig jutott.

Januárban mutatta be a Netflix A legmélyebb lélegzet című dokumentumfilmjét, mely Alessia Zecchini szabadtüdős merülő és szerelme, edzője, Stephen Keenan történetét dolgozza fel. A romantikus szálakkal átszött sztorin, Zecchini újabb és újabb vilárekordjain és Steve tragikus halálán keresztül megismerhetjük a sportág szépségeit és veszélyeit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.