Mire számíthatunk védelem szempontjából az érkező iPhone 15 sorozat tagjainál?

Forrás: smartdiszkont.hu -
technológia PR cikk mobil
Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mennyit bírnak majd a széria vadonatúj modelljei? Megannyi újítást hoznak magukkal, a pletykák szerint még az alapmodell is, a Pro típusról nem is beszélve. De a fő kérdés az, hogy mennyit bírnak majd? Mi az az élettartam, amivel kalkulálni érdemes? Ugyanis azért arról képtelenség megfeledkezni, hogy a mobilok ára, még az alapvariációé is, nehezen kigazdálkodható, ennek fényében különösen fontos kérdés, hogy hány év az elvárható?!
Forrás: smartdiszkont.hu

A fejlett technológia előnyei esztendőkben mérhetőek!

A kérdés fajsúlyos: hány esztendőnyi helytállás várható a széria modelljeitől? Nyilván senki sem jós, ráadásul azért az is nagyon fontos, hogy mekkora igénybevételről, milyen típusú használatról, és mindennapos körülményekről van szó. Ezek az egyéni tényezők mind sokat nyomnak a latba, és egészen konkrétan élettartam tekintetében éveket jelenthetnek.

De vegyük úgy, hogy az alkalmazási feltételek ideálisak, és minden adott a gondmentes kezeléshez, akkor a mobilok olyan innovatív technológiával rendelkeznek, amik lehetővé teszik, hogy még a közben történő fejlesztések mellett is három-öt év túlzás nélkül megajánlható. Ez bizony hosszú idő, ameddig egyébként az Apple szokta biztosítani a frissítéseket is. Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy az iPhone 15 tokok bevetése nélkül majdnem biztos, hogy előbb-utóbb az érintett készülék kisebb-nagyobb mértékben sérülhet, éppen a fent is említett okok miatt.

A brutális behatásokat egyetlen fólia és tok kombinációja sem képes csillapítani, elvezetni, még az ütésálló darabok sem, tehát nyilván azért lényeges azt kihangsúlyozni, hogy csodát felesleges várni, az odafigyelő használat elengedhetetlen. Ugyanakkor a kisebb karcolódások, ütődések egészen jól semlegesíthetőek akkor, ha a mobil büszkélkedik tokos védelemmel.

Milyen paraméterek írják körül az optimális tokot?

A legfontosabb a széria tagjaira szabott választás. Az iPhone 15 Plus tokok nem keverendőek össze az iPhone 15 Pro Max tokok modelljeivel, vagy az iPhone 15 Pro tokok típusaival, még akkor sem, ha egyébként akadnak méretbeli egyezések. Minden egyes fajta más-más tulajdonságprofillal lép színre, ez azért biztosan tudható, ennek fényében nélkülözhetetlen az adott eszközre hangolt választás.

Még valamit mindenképpen célszerű figyelembe venni. Az iPhone 14, azaz az előző széria tagjainak megfelelő tokok nem ideálisak az új modellek esetében. Sokan ebben bíztak, hiszen így azért némi spórolás is összejöhet, de ez az út nem járható. Hiába akadnak újfent méretbeli egyezések, ha egyszer a gombok, vagy éppen a kamerák elhelyezése nem azonos. Meglehet, nüánsznyi különbségekről beszélünk, de ezek pont elegendőek ahhoz, hogy a régi tokba belehúzott mobil használhatatlanná, sőt kifejezetten sérülékennyé váljon. Mert egy nem optimális toknál még a tok nélküli használat is biztonságosabbnak bizonyul hosszú távon. Viszont ha az adott típushoz tartozó kategóriából kerül ki a telefontestre harmonizált választás, akkor a siker, azaz a maximális védelem garantálása nem lehet kérdéses.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.