22 atombomba erejével csapódhat egy aszteroida a Föld felszínébe: a tudósok a pontos időpontot is tudják

Forrás: Shutterstock -
aszteroida NASA becsapódás Bennu Föld
A tudósok felfedték, melyik lehet az a nap, amikor egy aszteroida 22 atombomba becsapódásának erejével elérheti a Földet.

A Bennu névre keresztelt űrszikla hatévente halad el bolygónk mellett, de a szakértők úgy vélik, hogy 2182. szeptember 24-én a bolygónk az aszteroida útjába kerül. Bár ez a dátum még messze van, a NASA emberei gőzerővel dolgoznak azon, hogy a Bennut eltérítsék.

Hét évvel ezelőtt egy űrszondát küldtek az aszteroidához, hogy mintákat gyűjtsön, abban a reményben, hogy az összegyűjtött információk segítenek megakadályozni egy esetleges katasztrofális becsapódást.

22 atombomba erejével csapódhat egy aszteroida a Föld felszínébe: a tudósok a pontos időpontot is tudják Forrás: Shutterstock

A Bennuból származó minták ezen a héten végre megérkeznek a Földre, és vasárnap (szeptember 24-én) érik el a Utah- sivatagot – pontosan 159 évvel a Bennu esetleges balesete előtt.

Rich Burns, az OSIRIS-REx projektmenedzsere a NASA Greenbeltben, Maryland államban működő Goddard Űrrepülési Központjában a Sunday Telegraphnak elmondta:

Noha a Bennuval való "találkozás" aggasztónak tűnhet, a pusztító katasztrófa esélye csak egy a 2700-hoz - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.