Négy kisbabát gyilkolt meg, súlyosan veszélyesnek nyilvánították, mégis szabadulhat a csecsemőgyilkos nővér

Forrás: murderpedia.com -
szabadlábra helyezés Beverley Allitt nővér csecsemőgyilkos
Beverley Allitt szakértői testület elé áll, hogy a szigorúan őrzött elmegyógyintézetből egy általános börtönbe szállítsák át. Történik ez annak ellenére, hogy a bíró „súlyosan veszélyesnek" minősítette.

Beverley Allitt megteheti első lépéseit a szabadság felé. Kedden mentálhigiénés törvényszék elé áll, hogy áthelyezhessék egy általános börtönbe. A most 54 éves nő 1991-ben négy csecsemőt ölt meg. Az áldozatok családjai aggódnak, ugyanis ha Allitt hat hónapot tölt egy rendes börtönben, akkor kérvényezheti a szabadlábra helyezését.

Beverley Allitt ölében az egyik későbbi áldozatával és annak édesanyjával Forrás: murderpedia.com

Az egyik apa szerint, akinek 15 hónapos lányát Allitt megnyomorította, azt mondta, a gyilkos nővért sosem szabad elengedni. Kayley ugyan túlélte a támadást, de maradandó sérüléseket szenvedett. Problémája van a mozgással és a hallásával. Az apa úgy véli, Allittnek nem szabadott volna elmegyógyintézetbe kerülni, rögtön börtönbe kellett volna zárni. Attól tart, ha szabadon engedik, újra megpróbálja megölni Kayley-t.

Allittet 1993-ban 30 évre ítélték, mert megölt négy gyermeket – a hét hónapos Liam Taylort, a 11 éves Timothy Hardwicket, a két hónapos Becky Phillipst és a 15 hónapos Claire Pecket —, kisérletett tett további három meggyilkolására, és hat személy sérelmére súlyos testi sértést követett el. Pszichiátriai rendellenességgel diagnosztizálták, ezért egy szigorúan ellenőrzött elmegyógyintézetbe került. Egy bíró súlyosan veszélyesnek nyilvánította - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.